Nie każda potrawa, którą przygotowujemy musi być wykwintna i pochodzić z odległej części świata. Czasami do zaspokojenia głodu wystarczą najprostsze składniki, z których w kilkanaście minut można stworzyć coś smacznego i pożywnego. Czymś takim na pewno jest powszechnie znana pasta jajeczna.
Składniki
- 5 jaj (ugotowanych na twardo)
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki delikatnej musztardy
- 3 łyżki pokrojonego szczypiorku
- sól
- świeżo mielony pieprz
Przygotowanie
- Ugotowane na twardo jaja obierz i wrzuć do malaksera.
- Dodaj masło pokrojone w mniejsze części.
- Dodaj musztardę i szczypiorek.
- Zmiksuj na jednolitą masę. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Przemieszaj.
- Podawaj ze świeżutkim pieczywem.
0 opinii:
Prześlij komentarz