sobota, 27 lutego 2016

0 Pasta jajeczna



Nie każda potrawa, którą przygotowujemy musi być wykwintna i pochodzić z odległej części świata. Czasami do zaspokojenia głodu wystarczą najprostsze składniki, z których w kilkanaście minut można stworzyć coś smacznego i pożywnego. Czymś takim na pewno jest powszechnie znana pasta jajeczna. 


Składniki


  • 5 jaj (ugotowanych na twardo)
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki delikatnej musztardy
  • 3 łyżki pokrojonego szczypiorku
  • sól
  • świeżo mielony pieprz

Przygotowanie

  1. Ugotowane na twardo jaja obierz i wrzuć do malaksera.
  2. Dodaj masło pokrojone w mniejsze części.
  3. Dodaj musztardę i szczypiorek.
  4. Zmiksuj na jednolitą masę. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Przemieszaj.
  5. Podawaj ze świeżutkim pieczywem. 



0 opinii:

Prześlij komentarz

 

Ugotuj to Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates